Facebook is bezig met de ontwikkeling van een standalone camera app

Click here to view original web page at www.dutchcowboys.nl
Facebook is bezig met de ontwikkeling van een standalone camera app

Facebook is bezig met de ontwikkeling van een standalone camera app om de 1,6 miljard gebruikers te stimuleren in het maken en delen van meer foto's en video's. Zo weet de WSJ te melden op basis van mensen die bekend zijn met de situatie.

Een prototype van de app ontwikkeld door Facebook’s “friend-sharing” team opent de camera, ongeveer op dezelfde manier als de foto app van Snapchat. Een andere geplande functie stelt de gebruiker in staat om video op te nemen via de app en dit gelijk te gaan live streamen.

Opgemerkt wordt er wel dat het project zich nog in een vroegtijdig stadium bevindt en dat het kan ook goed zijn dat dit nooit uitgebracht zal worden.

Passief gebruik

Toch weerspiegelt dit wel iets van de angst die er binnen Facebook heerst, namelijk dat in een toenemende mate steeds meer gebruikers passief gedrag vertonen op het sociale netwerk.

Veel gebruikers checken Facebook dagelijks of zelfs meerdere keren per dag, maar het zijn er een heel stuk minder die foto's, video's en status updates over hun eigen leven delen. Het omkeren van deze trend begint een steeds grotere prioriteit binnen het bedrijf te krijgen.

Een woordvoerder van Facebook wil uiteraard niet ingaan op de geruchten. En zegt alleen dat het algemene niveau van het delen op Facebook sterk vergelijkbaar is met de voorgaande jaren.

Dit nieuwe camera-first format moet gebruikers aanmoedigen om meer foto's en video's te gaan maken. En deze uiteraard ook te gaan delen. De standaard Facebook mobiele app opent met een persoonlijk nieuwsoverzicht, waarin we artikelen, video's, status updates en advertenties te zien krijgen die gebruikers aanmoedigen om content te consumeren, maar niet per se te creëren.

Maak kennis met het splinternieuwe Bing Network! #bethere
Maak kennis met het splinternieuwe Bing Network...
Gratis worksheet: Teken je eigen e-mail campagne
Gratis worksheet: Teken je eigen e-mail campagne
Consumenten formeren de nieuwe wereld van search advertising
Consumenten formeren de nieuwe wereld van search...
Don’t mess with the Swinkels’ family
Don’t mess with the Swinkels’ family
KPN SmartLife maakt je huis super slim
KPN SmartLife maakt je huis super slim
Voice search en digitale assistenten hebben de toekomst
Voice search en digitale assistenten hebben de...