Meest digitale consument ter wereld komt uit China

Click here to view original web page at www.dutchcowboys.nl
Meest digitale consument ter wereld komt uit China

Internet is voor de Chinese consument het belangrijkste retailkanaal geworden. Zo blijkt uit onderzoek van consulent PwC bij meer dan negentienduizend consumenten in negentien landen. De onderzoekers zeggen dat zoekmachines, websites van merken en sociale media voor vele Chinese shoppers het startpunt vormen van het aankoopproces.

Er wordt aan toegevoegd dat de online interactie van de consument met de retailers in China ook veel breder gaat dan in de rest van de wereld. De Chinese shopper toont bovendien ook de grootste interesse voor het digitale aanbod op de winkelvloer.

Vastgesteld werd dat 85% van de Chinese consumenten een digitaal kanaal kiezen als eerste stap in het onderzoek naar een nieuw product. Bovendien zegt 58% van de Chinese respondenten dat aan een aankoop een online onderzoek vooraf was gegaan, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 47%.

Showrooming / Webrooming

Ook showrooming is volgens de onderzoekers in China veel verder doorgedrongen dan in de rest van de wereld. In China bleek immers 86% van de consumenten bewust een product in de winkel onderzocht te hebben vooraleer online tot een aankoop over te gaan. Wereldwijd wordt bij showrooming een score van 68% geregistreerd. Prijsvoordelen vormen de belangrijkste motivatie voor showrooming.

Webrooming, het omgekeerde fenomeen, is in de rest van de wereld daarentegen populairder dan in China. Wereldwijd blijkt immers 70% van de consumenten producten online te hebben onderzocht vooraleer in de winkel een aankoop te verrichten. In China haalt webrooming een score van 64%.

Digitaal betaalplatform

Verder kwamen de onderzoekers ook tot de vaststelling dat 23% van de Chinese consumenten zijn mobiele telefoon op de winkelvloer als betaalplatform wil kunnen gebruiken, tegenover een gemiddelde van 15% in de rest van de wereld. Ook verwijst 17% van de Chinese shoppers naar applicaties als betaalmiddel, tegenover een wereldwijd gemiddelde van 11%.

zclixadmin