ZOOM in Turijn eerste dierentuin met iBeacon technologie

Click here to view original web page at www.dutchcowboys.nl
ZOOM in Turijn eerste dierentuin met iBeacon technologie

De Italiaanse dierentuin ZOOM in Turijn lanceert een mobiele app die gebruik maakt van de iBeacontechnologie. Hiermee willen ze de bezoekers een volledige 'edutainment'-ervaring bieden. Ook bevat de app een interactieve kaart en je kunt ook kortingsbonnen en rewards verdienen tijdens je bezoek.

Vanaf deze maand kun je als bezoeker gebruik maken van de nieuwe app. De nieuwe toepassing heeft ook nog een Nederlands tintje, hij is namelijk ontworpen door de Amsterdamse startup LabWerk. Hiermee hebben ze een primeur in Europa te pakken. Het is namelijk nog nergens anders mogelijk om een dierentuin te ontdekken door middel van een app met iBeacon technologie.

Het 160.000 vierkante meter grote dierenpark bestaat uit zes verschillende leefgebieden. Tijdens het bezoek aan deze gebieden krijgen ze via de app specifieke details, informatie en tips. Dankzij de iBeacons wordt er echt alleen de relevante en locatiespecifieke content getoond. Ook kun je door middel van een quiz items en kortingsbonnen verzamelen, die je in het park kunt inwisselen.

LabWerk

De app voor ZOOM is voor LabWerk niet alleen een primeur, maar zorgt ook voor een intrede in de Italiaanse markt. Dit gebeurd in combinatie met een nieuwe andere toepassing met de naam mApp. Deze app bevat een interactieve kaart waarmee je eenvoudig kunt navigeren door je precieze locatie te bepalen. Ook kun je zien waar attracties en faciliteiten zich bevinden. Je kunt ook meldingen ontvangen over speciale evenementen, zoals presentaties of andere activiteiten.

De ZOOM Torino app en de mApp zijn gratis te downloaden in de App Store.

zclixadmin