Tesla Tweets: Model 3 in Juli, vrachtwagen in september

Click here to view original web page at www.dutchcowboys.nl
Tesla Tweets: Model 3 in Juli, vrachtwagen in september

Elon Musk tweet er lustig op los en zo krijgen we in losse woorden te horen wat de plannen van zijn autobedrijf Tesla zijn. Zo weten we nu dat de presentatie van de uiteindelijke versie van Tesla's betaalbare Model 3 in Juli gaat zijn. Dat is alles. Juli.

Zoals dat gaat met Musk is dit aankondiging genoeg; hij gaat er van uit dat we allemaal wel rondvertellen dat het dat is en gelijk heeft 'ie. Met steeds meer concurrentie op de elektrische en zelfrijdende automarkt weet ik niet of 'ie dat zo kan blijven doen, maar voor nu werkt het.

Big truck

Er is echter meer: opeens kwam er ook een tweet over de Tesla Semi truck die aanstaande september gelanceerd zal worden. Als de Amerikanen om gaan naar elektrische voertuigen is het een goed idee om te beginnen met grote vrachtwagens.

Als Tesla die markt kan overtuigen, dan kan alles. Razend benieuwd dus wat ze in de pijplijn hebben zitten en als Musk het zelf 'seriously next level' noemt moeten er toch wat gave vernieuwingen in zitten. Tussen nu en september zal er vast nog wel een en ander uit gaan lekken, maar officieel horen we dan meer.

Back in the pickup

Nog zo'n Amerikaanse klassieker is de pick-up truck, gebruikt door bijna iedereen in het hartland van de States. Daar moeten we nog iets langer op wachten, bijna twee jaar om precies te zijn. Of dat niet al te laat is om nog op te boksen tegen Ford, Chevy en de rest van de pickup-verstrekkers moeten we nog maar zien, maar de ontwikkelingen staan in elk geval niet stil bij Tesla.

Het wordt wel interessant om te zien of de remmende voorsprong die Musk's bedrijf heeft zich niet gaat wreken op de langere termijn, aangezien de grote autobedrijven op dit moment nog steeds meer productiecapaciteit hebben om auto's uit de fabrieken te krijgen. Innovatie is in elk geval geen probleem bij Tesla, dat is wel duidelijk.

[Afbeelding © Tesla]

zclixadmin